Functiegeschiktheid Onderzoek

Met het functiegeschiktheid onderzoek van P & B Improvement kreeg ik de informatie die ik nodig had om de juiste persoon op de juiste plaats aan te nemen.

Lennard v.d. Weijden

Directie, Green Balanz

Algemeen

Beschikt de sollicitant over de juiste kwaliteiten? Beschikt uw werknemer over de juiste kwaliteiten om door te stromen naar een andere functie in uw organisatie? Is uw werknemer toe aan een volgende carrièrestap en kan hij of zij dit aan?

Het functiegeschiktheid onderzoek is een combinatie van interviews en tests en duurt in de regel een dagdeel. De deelnemer wordt beoordeeld op vakinhoudelijke en persoonlijke kwaliteiten, welke worden gematched met de nieuwe functie-eisen.
Doel is om samen met de deelnemer zijn/haar competenties, mogelijkheden, sterke punten (en valkuilen) te verkennen en een advies te formuleren. Zowel voor de (toekomstige) werkgever als voor de deelnemer.

Het advies wordt afgestemd op de wens. Dat houdt in dat vooraf uitgebreid contact is met de organisatie over de organisatie zelf en de functie.

Doelgroep

Dit onderzoek is speciaal ontwikkeld voor sollicitatie procedures. Maar ook voor ontwikkel onderzoek van de huidige medewerkers. We maken gebruik van persoonlijkheidstesten en testen zoals een teamrol test.

Doel en opzet

Samen met de deelnemer worden zijn/haar competenties, mogelijkheden, sterke punten (en valkuilen) verkent. Er wordt een advies geformuleerd voor de (toekomstige) werkgever en voor de deelnemer.

Het functiegeschiktheid onderzoek biedt een extra mogelijkheid om de deelnemer te beoordelen. Naast de CV en de interviews met leidinggevende /personeelszaken geeft het inzicht in de mogelijkheden en wordt gekeken naar de match met de organisatie en de specifieke rol.
In een rapport worden de bevindingen duidelijk gemaakt.

Programma

Er zijn een aantal vriaties mogelijk.
In een volledig functiegeschiktheid onderzoek is dit onze aanpak:

  • Interview met de (mogelijk) toekomstige leidinggevende (medewerker persoonlijke zaken of ondernemer) over de specifieke rol en de organisatie.
  • Er wordt bepaald waar specifiek naar wordt gekeken en getoetst. Denk daarbij aan onder andere: leiderschap,
  • De deelnemer maakt een of meerdere online tests
  • Afhankelijk van de rol is het mogelijk dat er een of meer offline tests worden gedaan voor de interviews.
  • Er wordt een intervieuw afgenomen met de deelnemer over de rol, vaardigheden en inhoudelijke match. De resultaten van een of meerdere tests worden ook besproken.
  • Er wordt een intervieuw afgenomen met de deelnemer over de persoonlijkheid, karaktereigenschappen, sterke punten en leerpunten. De resultaten van een of meerdere tests worden ook besproken.
  • Er is een afsluitend gesprek met de deelnemer over de uitslag en de mogelijke aanbeveling.
  • Een rapport wordt samengesteld en naar de opdrachtgever gestuurd.
  • Een eindgesprek vindt plaats met de opdrachtgever over de deelnemer en het rapport wordt toegelicht, als ook de uitslagen van de testen.

 

Onderzoeks gebieden

Onderdelen die minimaal wordt onderzocht:

Energieniveau, Zelfbewustzijn, Sociabiliteit, Inschikkelijkheid,
Grondhouding, Besluitvaardigheid, Aanpassingsvermogen,
Onafhankelijkheid en Oordeelsvorming.

Beroepsinteresse schalen nl:
Financieel/Administratief, Ondernemend, Dienstbaar,
Technisch/Analytisch, Mechanisch, Creatief

 

Als je weet wat er mogelijk komt, kun je daarop anticiperen.

 Capaciteitsschalen:
Taalvaardigheid, Rekenvaardigheid, Verbaal redeneren, Numeriek inzicht, leervermogen.
Maar ook soort leider/manager, rol in een team, de deelnemers grootste kracht, wanneer is diegene in zijn/haar element, de diepste drijfveren, een blauwdruk voor succes en een waardevol leven.

 

Practische informatie

Het functiegeschiktheid onderzoek neemt normaal gesproken een halve dag in beslag (exclusief de tijd voor het maken van de online testen) met de deelnemer. 

 

Afhanelijk van de te onderzoeken aspecten kan dit oplopen tot een dag. Het onderzoek wordt op onze locatie in Aalsmeer of in Delft gehouden.

 

Investering

De investering voor een functiegeschiktheid onderzoek varieert van € 1297,- tot € 2597,- (Excl. BTW). Dit is afhankelijk van de gewenste meetpunten.

 

Vooropleiding

De deelnemer dient over een MBO+ of HBO werk- en -denkniveau te beschikken.

We helpen je graag verder

Je kunt ons bellen op 0297 369 325

Je kunt ons een bericht sturen door hiernaast je gegevens in te vullen →

Of ons een e-mail te sturen

Formulier Functiegeschiktheid Onderzoek

Ik wil: