Artikelen

Wij schrijven regelmatig artikelen met informatie die je nog verder kunnen helpen.
Delen van de artikelen op social media stellen we op prijs.

Omgaan met lastige medewerkers

Omgaan met lastige medewerkers. Je komt in je werk en daarbuiten mensen tegen in alle soorten en maten. Met een aantal kun je goed opschieten maar er zijn ook mensen waarmee je minder goed kunt opschieten. Privé vermijd je die mensen. In je werk heb je die luxe meestal niet.

Lees meer

Pas op: Verandering!

De meeste mensen vinden verandering niet zó erg……. zolang het niet te dichtbij komt of  betrekking heeft op henzelf. Anders wordt het "Veranderen kan pijn doen".   Moet je veranderen? Laten we beginnen met een spreuk die ik graag en regelmatig gebruik: “Als je...

Lees meer

Je kan echt meer dan je denkt

Je kan echt meer dan je denkt. ‘Mensen zijn hun eigen beperking en daar kan je wat aan doen’. Die beperking zit hem in het feit dat mensen dikwijls denken dat ze iets niet kunnen en daarom beginnen ze er niet aan en doen dan niets of iets anders.

Lees meer

Wat maakt een goede leider?

Wat maakt een goede leider? Als leidinggevende doe je je best om een goede leider te zijn. De meeste leidinggevende denken ook dat te zijn.
Maar wat maakt nu een goede leider?
Er zijn meerdere karaktereigenschappen, kwaliteiten en vaardigheden voor verschillende leiderschapsrollen. 10 concrete punten!

Lees meer

Is de moderne manager een duizendpoot?

Is de moderne manager een duizendpoot? Managementstijl in vergelijking met een professionele voetbalclub. Tot de leiding daar behoren veelal een trainer, een assistent trainer, een teamchef en een mental coach.
Er wordt dan leiding en begeleiding gegeven aan ca 30 contractspelers.

Lees meer

Eigenschappen van succesvolle leiders

Eigenschappen van succesvolle leiders. Succesvolle leiders zijn net zo vaak bescheiden of autoritair als gewone medewerkers en waar de ene leider succesvol is door autoritair te zijn, is de andere dat door bescheiden te zijn.” Stephen Covey beschrijft 7 eigenschappen die succesvolle mensen gemeen hebben.

Lees meer

12 concrete tips om je communicatie te verbeteren

12 concrete tips om je communicatie te verbeteren. Goed samenwerken met collega’s (en klanten) leidt tot meer productiviteit, positieve resultaten en meer successen. Je voelt je betrokken bij je werk en je bent gemotiveerd. Bovendien zorgt goede samenwerking ook voor goede communicatie.

Lees meer

Is jouw afdeling een groep of een team?

Is jouw afdeling een groep of een team? Als manager wil je graag dat je afdeling een team is. Want samenwerking moet effectiever en efficiënter. Helaas is dat in veel gevallen niet het resultaat. Maar daar kun je verandering in aanbrengen. Zelf of met hulp van buiten!
Om te weten hoe je tot een team komt, moet je wel weten wat de verschillen zijn tussen een groep en een team.
Hieronder vind je 7 punten die verschillen tussen een groep en een team aangeven.

Lees meer