Het stappenplan voor leidinggevenden om in 2021 je doelen te behalen

Hoe ga je doelen behalen en verbeteren als leidinggevende in 2021?

Wil jij 2021 een beter jaar voor jou en je team laten zijn? Nu is het perfecte moment. Je hebt heel 2021 voor je.Leiderschap-2021 Personal & Business Improvement
Gebruik dit stappenplan om de groei van jou en je team te starten en om het vol te houden. Verbeteren als leidinggevende in 2021!

Stappenplan

Geef antwoord op onderstaande vragen en schrijf die ook echt op. Neem de tijd om de 10 vragen goed en uitgebreid te beantwoorden en je ervaringen op te schrijven. Als je hierover nadenkt en het daadwerkelijk opschrijft, helpt dat om meer inzicht te krijgen en je doelen te bepalen. En dat helpt je weer om te bepalen hoe je je rol wilt invullen in 2021. Je zult zien dat je hier sneller baat van hebt dan je nu wellicht denkt.

Vraag 1

Wat vind je dat je beste prestaties zijn als leidinggevende in 2020?

Vraag 2

Op welke gebieden heb je als leidinggevende voortgang geboekt?

Vraag 3

Waar ben je het meest trots op in de vervulling van je rol als leidinggevende?

Vraag 4

Wat zijn leuke/mooie/blije momenten geweest in 2020 in je rol als leidinggevende?

Vraag 5

Waar ben je minder blij mee? Wat had beter gekund in je rol als leidinggevende?

Vraag 6

Wat wil je vooral niet meer doen als leidinggevende in 2021? Waar wil je mee stoppen? Hoe wil je niet meer zijn als leidinggevende? Denk hierbij aan je activiteiten en acties maar ook aan je gedrag en communicatie.

Vraag 7

Wat zal jou als leidinggevende bepalen in 2021? Wat betekent het in 2021 om in jouw team te zitten? Met jou als leidinggevende? Hoe is het om voor jou te werken in 2021? Deze vragen dwingen je om te kijken vanuit het perspectief van je medewerkers. Als iemand aan jouw teamleden vraagt hoe het is om voor jou te werken, wat wil je dan dat ze zeggen? Kalender 2021- Personal & Business Improvement

Vraag 8

Vat de hele paragraaf nu samen in slechts drie woorden. Welke drie woorden beschrijven jouw leiderschap in 2021? Is het bijvoorbeeld inspirerend, eerlijk en gedreven? Of is het visionair, innovatief, creatief? Of misschien resultaten, uitvoeren en betrokken. Neem drie woorden die jouw leiderschap naar je team in het komend jaar bepalen. Misschien helpt het om voor te stellen hoe jij wil dat een medewerker over jou praat aan het eind van 2021.
1._________________________
2._________________________
3._________________________

Vraag 9

Schrijf voor elk van die drie woorden 5 praktische toepassingen op die je dagelijks, wekelijks of maandelijks zou kunnen laten zien. Bijvoorbeeld als één van je woorden ‘inspirerend’ is dan schrijf je 5 manieren op waarop je dit zou kunnen laten zien. Misschien is het de manier waarop je je teammeetings houdt of dat je elke week een medewerker vertelt hoeveel je in hem of haar gelooft of dat je leert spreken op een meer inspirerende manier of dat je een inspirerend toekomstbeeld voor je team deelt. Schrijf in elk vak 5 toepassingen per woord
1.____________________  1.____________________  1.____________________
2.____________________  2.____________________  2.____________________
3.____________________  3.____________________  3.____________________
4.____________________  4.____________________  4.____________________
5.____________________  5.____________________  5.____________________

Vraag 10

Hou het steeds ‘top of mind’ Zoek een manier om die drie woorden elke dag, het hele jaar door, zichtbaar te houden zodat je er steeds aan wordt herinnerd. Je kunt ze bijvoorbeeld als screensaver gebruiken, op je spiegel plakken of in je agenda zetten. Wat je ook verzint, voer het ook uit. Alleen door het uit te voeren blijft het actueel en ga je aan de slag om te verbeteren. Anders blijft het een voornemen zoals zoveel mensen in deze periode denken en praten over een voornemen. Wat jij gaat doen is tenslotte geen voornemen. Jij doet!

Ga nu aan de slag

Want wil jij het jaar goed van start gaan? Je doelen behalen met je team? MEER overzicht, MINDER stress en MEER plezier met je team? Start dan nu met dit stappenplan.

Wil je meer weten over trainingen, coaching, sparren en consultancy voor leiderschap? Geef dit hier aan en we gaan in gesprek over het beste traject voor jou!