Als we het hebben over leiderschap kwaliteiten, wat bedoelen we daar dan mee?

Leiderschapskwaliteiten, wat zijn dat?

Leiderschapskwaliteiten, wat zijn dat?

Leiderschapskwaliteiten zijn de vaardigheden, het gereedschap, het vermogen en gedrag noodzakelijk om anderen succesvol te motiveren en sturen.
En toch bevat leiderschap meer. De bekwaamheid mensen te laten groeien door gebruik te maken van hun vaardigheden en competenties.
De meest succesvolle leiders zijn dan ook die leiders die anderen stimuleren succesvol te zijn.

Dit gezegd hebbende, wat zijn dan de belangrijkste kwaliteiten voor een leidinggevende?

Ik heb er 7 opgesomd. Kun jij de lijst aanvullen? Wat zijn volgens jou belangrijke kwaliteiten en waarom?

 

1. Werken vanuit een visie

Kijk vooruit. Neem je visie als uitgangspunt. Je kunt meer dan de dag doorkomen. Neem even de tijd om te kijken wat jouw doelen zijn en waarom. Hierdoor heb je een beter kader voor de voortgang en ben je minder tijd kwijt met brandjes te blussen.

 

2. Begrijp je rol.

Dat klinkt vanzelfsprekend maar is dat vaak niet. Vanuit de visie/missie gaat het erom dat je met de mensen aan wie je leiding geeft het doel bereikt. Je begrijpt wat jouw aandeel daarin is en dat je eigen persoonlijke doel daarin past met de wetenschap dat leidinggeven vaak faciliteren is. Daarnaast is er een verschil tussen management en leiderschap. Ken jij die?

 

3. Integriteit

Welke leiderschapskwaliteiten heb jij?

Wees eerlijk en betrouwbaar. Ook weer iets dat vanzelfsprekend lijkt maar wat we in ons enthousiasme en in de waan van de dag nog wel eens minder goed doen dan we denken. We willen wel en communiceren dat ook maar kijk maar eens goed naar de keren dat het niet is gelukt en probeer daarvan te leren.

 

4. Voorbeeld functie

Geef het goede voorbeeld. Doe wat je zegt en zeg wat je doet. Mensen kijken naar jou en volgen het gedrag. Ook als je het niet goed doet of niet zo nauw neemt met afspraken…..

 

5. Begrijp het gedrag van anderen en weet te motiveren

Eigenlijk zijn het twee punten maar wel in het verlengde van elkaar.
Mensen zijn geen robots. Als je weet wat mensen drijft kun je de voorwaarden scheppen om mensen te motiveren. Je moet ze daarvoor wel kennen en aandacht geven.

 

6. Gebruik de kracht van je afdeling

Als je in staat bent afstand te nemen van het dagelijks managen, heb je de tijd om te zien waar de gebreken in jouw organisatie of afdeling zitten. Wanneer je dit herkent, kun je de mensen plaatsen daar waar hun kwaliteiten het best tot hun recht komen.

 

7. Ontwikkel jezelf en je mensen

Met de toekomst in het vizier en de mogelijkheden voor jou en je sleutelpersonen om daaraan te voldoen, kun je mogelijkheden creëren om capaciteiten te vergroten door meer ervaring, opleiding, nieuwe verantwoordelijkheden en wisseling van rollen, enzovoorts te bieden. Managers zijn hiertoe niet vaak geneigd, omdat ze vooral zijn gericht op korte termijn resultaat.

 

Vul de lijst aan door hieronder in te vullen wat jij belangrijke kwaliteiten vindt en waarom.
Ik ben benieuwd naar je reactie.

Origineel uit 2013