Als leidinggevende ben je als het goed is regelmatig bezig met de ontwikkeling van de mensen in je team. En daarbij vergeet je soms een heel belangrijk punt…… Jezelf!

Weet jij waar jouw uitdagingen liggen? Wat jouw belemmerende gedachten zijn? Waar jij aandacht aan moet geven?
Het is altijd veel makkelijker om dat van iemand anders te zien, diegene daarop te wijzen en te helpen, maar voor jezelf?
Dat valt voor de meesten van ons wel tegen.

 

Teambijeenkomst

Ook voor mij. Ik was vorige week met mijn team van mensen waar ik mee samenwerk bij een teambijeenkomst. En daar werden onze resultaten van een eerder ingevulde persoonlijkheidstest besproken door een expert in het vak die normaal alleen raden van bestuur begeleid van onder andere De Nederlandse bank tot en met C&A. Neusje van de zalm dus.
In het resultaat van die persoonlijkheidstest kwamen de sterke punten en verbeterpunten naar boven en zelfs waar je fysiek last van kunt krijgen als je die obstakels niet opruimt.

Ik hoor je denken: “dat doen jullie zelf toch ook”? Dat klopt. Maar als het over jezelf gaat moet je de hulp van buiten halen. En dat hebben we gedaan. Een leerzame ervaring.
Tijdens de teambijeenkomst kwamen we natuurlijk allemaal stuk voor stuk aan de beurt. Na de feedback over en weer waardoor we elkaars sterke en verbeterpunten beter kennen, werden de uitslagen van de testen besproken.

Ik was heel blij met de lofzang over mijn leiderschap. En de verbeterpunten zijn inderdaad herkenbaar. Ik heb een belangrijk punt in het verleden al getackeld, maar er bleef er nog een over. Ik mag meer op de voorgrond treden. Mijn leiderschap meer manifest maken.
Het feit dat dit herkenbaar is, houdt in dat ik het al meerdere keren heb gehoord. En dat ik het meerdere keren heb gehoord houdt in dat ik er dus tot nu toe niet genoeg mee heb gedaan…

Daar zit nou net de crux. Weten is nog niet doen.

Weten is nog niet doen. Personal & Business Improvement

Weten is nog niet doen

Ik heb er dus voor mij een actie aan vastgekoppeld en we gaan in de komende periode daaraan werken.

Hoe zit dat met jou? Waar werk jij aan? Wat is jouw ambitie? Weet jij waar jouw uitdagingen liggen? Wat jouw belemmerende gedachten zijn? Waar jij aandacht aan moet geven?
En als je dat dan weet, wat doe je eraan? Heb je een actieplan? Iemand die je helpt? Dat laatste is zeker nodig. Doe je dat niet is de kans groot dat je jezelf voor de gek houdt. En je bent vaak slimmer dan je denkt 😉 .

 

Executive challenge

Om je verder te helpen daag ik je uit. Een “Executive challenge”.
Het heeft mij en vele anderen grote stappen vooruit gebracht. Je leert veel sneller en meer van anderen. Daarbij wil ik je helpen vanuit mijn expertise zoals ik dat bij veel ondernemers, managers en directieleden doe.

Vul in het formulier, waarvan de link hieronder staat, wat jouw ambitie of leerpunt is. Waar je last van hebt of wat je belemmerende gedachte is. Eén punt.

Als cadeau krijg je een persoonlijke Executive Strategie Coaching ter waarde van € 197,00. Een coachingssessie van een uur waarbij je je eerste stappen zet om je doelen te realiseren! Het gaat om jouw ambitie. Het is dus aan jou of jij die stap durft te nemen.

Fijne dag.
Erwin Siereveld

PS. Hebben je vrienden of collega’s ook baat bij dit artikel? Deel het met hen!

Ga naar het formulier

Origineel uit 2015