10 tips om een betere ondernemer te zijn

Laten we eerlijk zijn. Een goede leider zijn is niet makkelijk. En dan bedoel ik een effectieve, inspirerende, gerespecteerde leider van je bedrijf. We geven regelmatig tips en inzichten om dit te bereiken. Deze keer eens vanuit het oogpunt van de ondernemer. Een mooie lijst waar je direct mee aan de slag kunt. Acties waar je als ondernemer mee aan de slag kunt.
Sommige zijn misschien wat ‘basic’, maar blijken in de praktijk belangrijke reminders. Anderen heb je misschien nog niet eerder overwogen.

Doe je voordeel met deze tips als je jouw leiderschap als ondernemer wilt verbeteren:

 

Tip 1. Het goede voorbeeld geven.

Leiders moeten het goede voorbeeld geven en er niet alleen over vertellen. Als je wilt dat je medewerkers punctueel,  zorg ervoor dat je er op tijd bent of zelfs iets te vroeg. Als professionaliteit een prioriteit is, zorg ervoor dat je gekleed bent voor succes, en behandel iedereen met wie je contact hebt (zowel persoonlijk als online) met hoffelijkheid. Stel de toon en je medewerkers zullen volgen.

 

Tip 2. Een beetje nederigheid staat niet verkeerd.

Er is een verschil tussen een leider en een baas. Hoewel beide leidinggevende zijn, deelt een leider de schijnwerpers en geeft makkelijk complimenten en deelt in succes. Hoewel het contra-intuïtief lijkt, kost het meer zelfvertrouwen om nederigheid toe te passen dan successen naar je toe te trekken. Je medewerkers zullen het op prijs stellen en je klanten zullen dat ook doen.

 

Tip 3. Effectief communiceren.

Effectieve communicatie is noodzakelijk, zowel op kantoor als daarbuiten en privé. Goede leiders zorgen ervoor dat ze gehoord en begrepen worden, maar ze kennen ook het belang van het luisteren. Communicatie is tweerichtingsverkeer en het optimaal benutten daarvan  zal uw bedrijf vooruit laten schieten in plaats van remmend vooruit laten gaan.

 

Tip 4. Houd vergaderingen productief.

Zoals het spreekwoord zegt, tijd is geld. Dus natuurlijk wil je geen lange vergaderingen om het vergaderen. Ook het tijdverlies tijdens vergaderingen wil je beperken. Als je je team vertrouwd dat ze hun werk doen, is er geen noodzaak voor micro-managen  en kunnen vergaderingen snel afgewerkt worden.

 

Tip 5. Ken je grenzen.

Zelfs de vriendelijkste, meest zorgzame leider heeft grenzen. Stel je grenzen en houd je eraan. Weten wat je niet zal tolereren kan iedereen veel frustratie schelen en duidelijke grenzen betekent minder kans op verwarring.

 

Tip 6. Zoek een mentor.Mentor Personal & Business Improvement

Geen mens is een eiland. De beste leiders weten wanneer ze hulp nodig hebben en ze weten waar ze die hulp kunnen krijgen. Niemand kan alles weten, dus het vinden van iemand die je vertrouwt om advies te vragen als dingen moeilijk gaan kan al het verschil maken.

 

Tip 7. Wees emotioneel bewust.

Hoewel veel mensen adviseren emoties los te zien van het bedrijfsleven, gaat het in het bedrijfsleven uiteindelijk over relaties tussen mensen. Om deze relaties, lange termijn relaties te laten zijn, moet je emotioneel intelligent zijn – open staan voor verschillende standpunten en verschillende achtergronden. Bij het gebruik van je hoofd om te doen wat het beste is voor uw bedrijf, vergeet dan niet om dat met gevoel te doen.

 

Tip 8. Kijk uit voor (en vermijd) leiderschapsvalkuilen.

Iedereen maakt fouten, maar sommige zijn vermijdbaar. Je bewust zijn van veel voorkomende fouten en je er niet op richten zodat het “self- fulfilling prophecies” worden, kan de eerste stap zijn om te voorkomen dat je de fouten niet herhaalt.

 

Tip 9. Leer van het verleden.

Om nogmaals een gezegde te citeren, degenen die niet leren van het verleden zijn gedoemd die te herhalen. Er zijn voorbeelden te over van succesvolle bedrijfsmodellen en spectaculaire faillissementen. Denk na over wat de mensen die je bewondert goed te doen, en overweeg wat er mis is ging voor degenen die hun carrière noodgedwongen zagen veranderen en hun bedrijf moesten beëindigen. Er zijn daar waardevolle lessen te leren.

 

Tip 10. Stop nooit met verbeteren.

Bekende en succesvolle leiders zijn voortdurend aan het leren en proberen zichzelf continu te verbeteren. Er is altijd wel iets waar je aan kunt werken of een nieuwe vaardigheid die je onder de knie kunt krijgen. Zorg ervoor dat je open staat voor nieuwe ideeën en mogelijkheden. Volg een training of opleiding bijvoorbeeld.